"Укрпошта" оцінила збитки через війну у 34 мільйони євро

укрпочта,укрпошта

"Укрпошта" через війну Росії зазнала збитків на понад 34 млн євро. Приблизно 30% відділень не підлягають відновленню, втрачено частину автопарку.

Об этом сообщает Проект


"Станом на зараз "Укрпошта" через війну Росії зазнала збитків на понад 34 млн євро. Приблизно 30% відділень не підлягають відновленню, втрачено частину автопарку. Проте якщо відсутність приміщення ми можемо компенсувати роботою пересувних відділень, то втрата машин, що перевозять відправлення по Україні, є критичною і потребує швидкої заміни", – прокоментував генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Так, за рік війни "Укрпошта" втратила значну частину свого автопарку на сході та півдні.

Як повідомили в "Укрпошті", зараз автопарк національного оператора поповнився 44 вантажівками Isuzu NQR 90 з вантажопідйомністю 4,53 тонни кожна. Перші автомобілі з партії вже забезпечують перевезення поштових відправлень у Херсонській та Миколаївській областях. Незабаром автопарки інших дирекцій по всій Україні також поповняться новими автомобілями.

Усі автомобілі мають гарантію на 36 місяців або 200 тис. км пробігу, оснащені гідробортом, відеореєстратором, GPS-трекером та забезпечені технічним обслуговуванням на 200 тис. км пробігу.

Нагадаємо, що "Укрпошта" розпочала масштабне оновлення автопарку декілька років тому. Зокрема, в березні 2021 року компанія здійснила найбільшу на ринку України закупівлю автомобілів з 1 860 авто для пересувних відділень. Станом на 2023 рік автопарк "Укрпошти" нараховує близько машин 2 860, з них 1 788 авто працюють в режимі пересувних відділень поштового зв’язку.

Источник: Компромат PRO

Актуально

Теги