Польща вперше за півтора роки імпортує дизельне паливо з Індії

дизпаливо

Цього тижня в балтійські порти Польщі має прибути 205 тис. тонн імпортного дизельного пального. Це вдвічі перевищує обсяги надходжень продукту за останні два тижні.

Як свідчать дані Консалтингової групи "А-95", окрім звичних постачань продукту з фінського Porvoo Refinery або шведського Preemraff Lysekil Refinery, цього тижня очікується прибуття вантажу з Індії, передає enkorr.

Як повідомляється, судно Seriana з партією дизпального обсягом 46 тис. тонн 18 вересня вирушило з терміналу Jamnagar Refinery й має прибути в Гданьск 29 жовтня. Торговельні дані вказують на те, що ймовірним покупцем ресурсу може бути BP Polska. Востаннє постачання дизпального з індійського заводу Reliance Industries здійснювалися в Польщу у квітні 2022 року.

У вересні обсяги надходжень дизельного пального й газойлю в балтійські порти Польщі збільшилися на 7%, до 555 тис. тонн.

Раніше повідомлялося, що за вісім місяців 2023 року обсяги імпорту скрапленого газу (LNG) в Польщу зросли на 14%, до 1,73 млн тонн. Зростання постачань відбулося за рахунок збільшення закупівель російського продукту на 11%.

Автор: Галина Ялівець

Актуально

Теги